Over Best Bief

Wij zijn Jurjën en Ingrid Kuipers-Zeldenrust.

Samen zijn wij in het voorjaar van 2011 gestart met BEST BIEF.
Een vleesveehouderij met levering van smaakvol rundvlees direct aan de klant.

BEST BIEF is geboren uit liefde voor koeien grazend in de wei en de passie voor koken met smaakvolle kwaliteitsproducten.

Jurjën: De agrarische ondernemendheid, de liefde voor dieren en het buitenleven kreeg ik al van jongs af aan mee van mijn vader en opa. Ik ben geboren en getogen op een pluim- en melkvee bedrijf in Oudleusen (Gemeente Dalfsen). Door mijn studie aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein in Deventer kruiste mijn weg met die van Ingrid.

Ingrid: Door mijn studie Facilitaire Dienstverlening kwam ik in Deventer terecht. Maar ook ik ben geboren op de boerderij van mijn opa op de Veluwe in Ede. De intense smaak van groente en fruit uit opa’s tuin of uit het aangrenzende Veluwse bos, blijven mij altijd bij. 

Afzonderlijk van elkaar maar ook samen hebben we gereisd. Vrijwel altijd probeerden wij iets mee te krijgen van de lokale keuken en de locale producten. Een bezoekje aan de markt hoorde daar zeker bij.

Wij hadden allebei een baan in de burgermaatschappij, maar de hang naar vrijheid, eigen ondernemendheid en buitenleven bleef er altijd. In het voorjaar van 2009 vonden wij samen ons thuis in Jurjëns geboortehuis op de boerderij aan de Peezeweg in Oudleusen.

In 2010 zijn we hobbymatig gestart met het houden van het Piemontese vleesveeras. Eola en Elita waren onze eerste 2 vaarsjes. Maar daar is het niet bij gebleven. Inmiddels bestaat onze kudde uit ruim 200 dieren. Een indrukwekkend schouwspel wanneer je ze ziet grazen, dollen, rennen of gewoon heerlijk luieren in de graslanden rondom onze boerderij.

Het vlees is zeer smakelijk, mals, fijn van draad en cholesterolarm. Er zijn vleeskenners die het de smaak ‘fris’ toeschrijven. Overtuigd van de kwaliteit van het vlees en de gestaag groeiende klantenkring, hebben we in het voorjaar van 2011 onze hobby omgezet in een serieuze onderneming: BEST BIEF.

Begin dit jaar, 2020, zijn we de samenwerking met Bief Select gestart. Wij verwachten in het voorjaar van dit jaar de eerste Piemontese runderen aan hen te kunnen leveren. Daarnaast starten wij in samenwerking met Bief Select met ons tweede vleesveeras, namelijk Blonde Aquitaine. De eerste leveringen van dit laatsgenoemde ras zijn eind 2020 / begin 2021 te verwachten.